Älylaitteiden suojaus

Näin suojaat mobiililaitteesi roiskeilta veneessä ja rannoilla

Vinkki numero 1: Jos ei ole pakko, älä ota sitä mobiililaitetta mukaan sinne veneeseen. Tai rannalle. Jätä kyseinen mobiililaite himaan tai autoon, jos se ei totta tosiaan ole ihan välttämätön reissussa mukana. Ilman joka viikonloppuista veneselfietä pärjää oikein oivallisesti ainakin kahdesti kesässä..

Superkuoret

Osta supersuojakuoret. Kyllä, niiden avulla suojaat älykkösi ja kaikki muut mahdolliset mobiililaiteet niin roiskeilta, kuin ihan hukkumiseltakin. Aivan, näitä saa ihan jokaisesta suojakuoriputiikista ja nettiputiikista. Tai no, ainakin melkein jokaisesta! Erityisesti jos etsit suojausta iPhonelle, valinnanvaraa löytyy aivan järjettömiä määriä!

Kalastaminen
Kalassa pärjää ilman puhelintakin

Kuoret ovat siis vesitiiviit, voit vaikka pienessä perinteisessä suomalaisessa humalatilassa yrittää hukuttaa mobiililaitteesi. Toki siinä saatat onnistua, koska useimmat kuoret eivät kellu. Jostain toki saattaa löytyä ihan iKalikan pelastusliivimalli myös.. Muista kuitenkin ottaa veneelle ajuri, jos itse meinaat lähteä kännipäiten älykön hukutusmatkalle.

Ja jos vaikkapa harrastat sukelluskalastusta, voit kätevästi sujauttaa kännykän märkäpukusi taskuun ja napata sen esille kalojen kanssa otettavia selfieitä varten! …Tämä kaikki tosin sitten ihan vaan omalla vastuulla.

Kellukkeet

Supervesitiiviiden kuorien lisäksi voit ostaa rakkaalle älykölle myös kellukkeet. Ei, aivan sellaisia ei markkinoilta taida löytyä, joilla itse olet pulikoinut uimahallissa lapsena. Jotain paljon parempaa! Kellukekahva, jonka saat kiinnitettyä vesitiivisiin kuoriin. Vesitiiviit kuoret siis suojaavat rakkaan älykkösi ja kellukeiden avulla et saa edes hukutettua moista vekotinta, kun oikein iskee raivo päälle ja päätät viskata laitteen merenpohjaan. Voit sitten katumapäälle tultaessa lähteä uimareissulle ja pelastaa lähes hukkuvan älykön..

Pussukka

Iän ikuisen vanha vitsi, mutta toimii ja saattaa olla jopa moista vielä jostain saatavilla. Aivan, kelluva luuripussukka. Luuri pussukkaan sisälle, sulkiessa pussukkaan jää sisälle hiven ilmaa, jonka pitäisi kelluttaa luuria. Suojassa ja hyvällä tuurilla kelluukin vielä!

Eri asia tosin on se, saako moisia kelluvia pussukoita juurikaan enää mistään. Aikojen saatossa on suojakuoret tainneet viedä voiton moisesta kelluntapussista. Ja tottahan toki on myös hyvä ottaa huomioon se mitä sinne pussukkaan yrittää tunkea. Ei ehkä ihan tabletti taida mahtua, mutta älypuhelimelle oivallinen vaihtoehto.

Veden alla
Kännykälläkin voi saada hienoja kuvia veden alla

Edukkaasti

Jos taas ei ole kiinnostunut maksamaan satasen vertaa siitä, että saa yhden venereissun ajaksi puhelimensa suojattua, voi ottaa ihan maalaisjärjen käyttöön. Mahtaisiko minigrip-pussi esimerkiksi toimia roiskesuojana älykölle, mahtaisiko? Ainakin kannattaa pitkään ja hartaasti pohtia voisiko muovipussi toimia kosteudensuojana.

Älykkö siis minigrip-pussiin ja kalareissulle. Turha kuitenkaan yrittää vastailla pussin läpi vaimon kiukkuisiin puheluihin, ei se kosketusnäyttö kuitenkaan toimi muovin läpi. Toimii siis myös oivallisesti, jos on estynyt vastailemaan vaimon kiukkuisiin heti kotiin-puheluihin..

Vetoketjutasku

Ei putoile puhelin rantakivikkoon eikä pääse roiskeetkaan ihan ensimmäiseksi kosketuksiin älykön kanssa. Toki jos pienen pieni tsunami iskee Pohjanlahdelle, niin siinä tapauksessa ei edes vetskaritaskut riitä. Kaikkea voi kuitenkin kokeilla.

Kaulanaru

Se joka muistaa aina niin koreat vanhojen kunnon nokialaisten kaulapussit, on taatusti onnellisessa asemassa. Allekirjoittanut ei totta tosiaankaan tiedä, onko kyseisiä kännykkäkaulapusseja vielä olemassa, toivottavasti ei. Enivei, tämän avulla saa kuitenkin tungettua älypuhelimen paidan ja takin sisään. Ei putoile, eikä ole roiskeiden armoilla ensimmäisenä. Siinä vaiheessa kun kaverit päättävät heittää sinut purren laidan yli, on hyvä kaivaa esiin valttikortti kaulassa killuvasta puhelimesta, niin loppuu tovereidenkin typerät ideat uimareissusta herkästi.

Jos kuitenkin kyseessä on älypuhelinta suurempi mobiililaite, kannattaa varmasti harkita jotain muuta vaihtoehtoa kuin kaulanarua. Ei muuten, mutta kyseiseen kaulanaruun hirttäytyy vähemmästäkin kuin tabletin killumisesta kaulassa..