Hyödynnä iPhonea reissun päällä

Kuinka käyttää iPhonea opiskelemiseen matkalla?

Oppia ikä kaikki. Etenkin siinä vaiheessa, kun tajuat rymyäväsi Länsi-Afrikan rannoilla ja äkkiseltään hoksaat missaanneesi tentin. Ensimmäinen ajatus on toki, että voi nyt ryönä ja miten tässä taas pääsi näin käymään. Kunnes hoksaat taskussa piipittävän iKalikkasi..

Netti nettinen

Kuten varmasti arvata saattaa, allekirjoittaneella saattaa olla kokemusta moisesta alkulauseiden kaltaisesta toiminnasta. Onneksi, oi onneksi opinnot on suurimmalta osin siirretty nettiin. Eipä jää tentitkään väliin, kun biitsillä hikoillessasi yhtäkkiä havahdut siihen, että tentti johon saattoi juuri olla pari viikkoa aikaa, onkin tänään! Jos siis vain netti toimii riittävästi ja akkua on riittämiin, niin kyllä hoituu tentit ihan kuin itsestään biitsillä maatessa. Ja hei, voiko parempaa mestaa tenttipaikalle olla, kuin palmun katveessa Afrikan auringon alla. Ei todellakaan voi.

Sama pätee sähköposteihin, joilla yrität parhaasi mukaan ahdistella opettajia opintopisteiden toivossa. Mene biitsille, ota mukaan iKalikka, levitä filtti rauhaisaan paikkaan ja älä näpytellä mielekkäitä sähköposteja ilman kettuilun kiertämää opettajille. Taatusti jäät ilman opintopisteitäsi, kun jokaiseen sähköpostiin kirjoitat mukavat saatesanat siitä, kuinka makaat biitsillä käristämässä nahkaasi. Varsinkin silloin kun muut värisevät pakkasessa Pohjolan laitamilla. Enivei, yrittänyttä ei laiteta. Netti kun toimii ja iKalikka on fölissä, homma hoituu!

Asiakirja poikineen

Vannoutunut Apple-tyttö ei ollut reissuillaan alkuunkaan tieotinen siitä, että iKalikkaan on saatavilla sovellus, jolla saat luettua ja muokattua word-asiakirjoja. Melkoisen ihmeellistä, että kyseisellä vannoutuneella Apple-tytöllä on reissuillaan ollut muutakin tekemistä, kuin yrittää onkia esiin moista sovellusta.. No nytpä on tietoa ja seuraavalla reissulla sen varmasti muistan.

Ei siis huolen häivää, jos pitää myös muutama tehtävä palauttaa, koska iKalikan avulla saa nekin toimitettua opettajille. Ja vielä kaiken lisäksi sellaisessa muodossa, että opettaja ne joskus saa avattua ja arvosteltua. Toki saattaa olla hivenen inhottavaa yrittää iKalikalla rustata muutaman kymmenen sivun mittaista opinnäytetyötä, tai edes hivenen lyhyempääkin tehtävää. Mutta tarpeen vaatiessa sekin siis hoituu! Kunhan vaat lataat AppStoresta itsellesi moisen sovelluksen ja alat töihin!

Nettiluennot

Nettiluennot! Ne jokaisen opiskelijan pelastus! Etenkin siinä vaiheessa, kun luennot on tallennettuna verkko-oppimisalustalle ja luennot voi kuunnella ja katsella juuri silloin kuin itseä huvittaa. Älä kuitenkaan luule liikoja sen iKalikkasi kanssa nettiluennoista! Kokemuksen syvääkin syvempi rintaääni silloin tällöin muistaa huudella, ettei se netti ihan joka maailman kolkassa toimi ja nettiluennot menee silloin ihan sivu suun. Jos kuitenkin on mahdollisuus perin erinomaiseen nettiyhteyteen, niin ei muuta kuin hyvä asento ja luento pyörimään. Ei toki kannata unohtaa hyviä eväitä luennon yhteydessä.

Nettiluennot menevät myös mukavasti purkkiin matkustettaessa. Jo menomatkalla voi perehtyä oikein mukaviin luentoihin. Ja kas vain, muutaman tunnin matkustusaika on hyödynnetty oikein hienosti. Taas jäi yhden luennon verran enemmän aikaa hengailuun, seikkailuun ja kaverien tapaamiseen!

Jos et ole koulujen kirjoilla, mutta haluat opiskella, löytyy varsinkin YouTubesta ja Vimeosta todella laaja kattaus webinaareja varmasti jokaisen makuun! Webinaarit ovat siinä mielessä parempi vaihtoehto kuin perinteiset luennot, koska niissä on yleensä panostettu aivan eri tavalla katsojan viihtyvyyteen. Niimpä ne menevät lomallakin vaikka viihdykkeestä!

Kohteessa


Kännykällä näät kätevästi kohteesi kartan

Jos matkustettaessa tahtoo ehdottomasti hyödyntää iKalikkaansa, voi tutustua kohteeseen päästyään hieman ympäristön karttaan ja siihen paljonko on matkaa vaikka lähimpään kuppilaan. Sikäli mikäli kuppila kartalta löytynee. Tai ylipäätään sikäli mikäli kartalta löytynee yhtään mitään maamerkkejä kohteessa..

Sama pätee kieliopintoihin. Erinäisten iKalikan sovellusten avulla voi opetella paikallisen kielen alkeita. Toki kohteesta hieman riippuen.. Jos suunta on kohti Namibian metsiä, ei välttämättä Memrise-sovelluksesta löydy juuri paikallista kieltä. Pääasiassa kuitenkin sovelluksia löytyy monia ja kielivaihtoehtoja vielä enemmän. Jos siis ennen matkaa ei ole ehtinyt paikallisen heimokielen alkeisiin perehtyä, voi kohteessa ottaa esiin sanakirjan tai oivallisen sovelluksen ja valloittaa paikalliset kielitaidollaan! Edes sillä heikolla kielitaidollaan.. (516)