Hyödyllisiä lisälaitteita älypuhelimen kaveriksi

Hyödyllisiä lisälaitteita älypuhelimen kaveriksi

Ja niitähän riittää ihan pilvin pimein nykypäivänä. Kun vain osaisi valita, että milloin tahtoo puhelimensa kaveriksi minkäkin lisälaitteen. Puhumattakaan siitä, että mitä ihan oikeasti tarvitsee!

Älykello

Allekiroittaneella ei moista vielä ole testissä ollut, mutta kertaakaan ei allekirjoittanut ole käyttäjiltä huonoa sanaa kuullut. Siis noin yleisesti ottaen. Onhan se aivan mahtava kaveri älypuhelimelle esimerkiksi töissä ollessa! Töissä tarvitsee kuitenkin kelloa kaverikseen ja mikäs sen parempaa, kun kelloon voi yhdistää toimintoja omasta puhelimesta. Jännityksellä allekirjoittanut odottelee omaa älykelloaan postissa saapuvaksi!

Popit

Poppi soimaan ja kaduille rehaamaan. Jos puhelimesta voi kuunnella musiikkia, niin miksei kuunnella musiikkia heti hieman suuremmalla volyymillä? Puhumaattakaan kivasta koti-illasta kera viinin ja ystävien. Kyllähän vähintään silloin pitää popin soida ja jengin laulaa. Eihän ne ole pirskeet eikä mitkään, jos ei Spotifyn kautta huudateta ysäribiisejä niin kovaa kuin puhelin ja kaiutin vaan antavat periksi!

Handsfree

Tämä on se, joka jokaisella hieman pidempää matkaa taittavalla autoilijalla tulisi olla. Ja onhan se käteevä myös esimerkiksi fillaroidessa tai lenkillä. Varsinkaan autoillessa ei koskaa tulisi käyttää puhelinta samalla kun ajaa, vaan puhelimen käyttö pitäisi jättää sikseen. Niin, sattuu kuitenkin usein käymään juurikin se, että puhelin soi kesken ajon. Mitä teet? Alat kaivaa puhelinta taskusta tai käsilaukun pohjalta paniikissa, koska kyseessä saattaa olla pomosi joka tahtoo tarjota sinulle lisävuoroja tai vaikka uusi tuleva pomosi, joka haluaa sinun tulevan työhaastatteluun. Pakkohan siihen puhelimeen on siis vastata! Kesken etsinnän kuitenkin huomaat ajelevasi keskellä kaistoja ja törkeällä tuurilla vältät vaaratilanteet, koska muita tienkäyttäjiä ei juuri sillä hetkellä ollut. Tässä vaiheessa piste handsfreelle, joka olisi pelastanut tilanteen yhdellä napin painalluksella ilman kännykän kaivamista taskun tai laukun pohjalta ja ilman suurempia vaaratilanteita.

Varavirtalähde

Ääärettömän hyvä lisälaite, olet sitten matkalla minne tahansa. Ja etenkin matkustettaessa äärimmäisen hyvä keksintö. Vaikka lentokentillä yleisesti ottaen onkin pistorasioita ja mahdollisuuksia ladata puhelinta ja muita laitteita, niin onhan se mukavaa istahtaa rauhaisaan paikkaan ja latailla puhelimen akkua kaikessa rauhassa, kun muut säntäilevät etsimässä pistorasioita kentillä. Istahda baariin, tilaa olut ja kysy langattoman verkon salasana. Toimii.

Ja mikä parasta, varavirtalähteet ovat varsin pieniä ja kevyitä. Suorastaan huomaamattomia. Kannattaa kuitenkin muistaa kantaa mukana myös varavirtalähteen laturia ja ladata itse virtalähde silloin kun siihen on mahdollisuus.

GPS-paikannin

Jos perheessäsi on ketään, josta kannat huolta, on GPS-paikantimen hankkiminen erittäin järkevä ja huojentava vaihtoehto. Oli sitten kyseessä koira, lapsi tai vaikkapa muistisairas isovanhempi, saat varmasti rauhallisemman olon itsellesi, kun tiedät missä he liikkuvat.

Nappikuulokkeet

Lenkille, matkustaessa, salille tai muuten vaan kun tahdot kuunnella musiikkiasi rauhassa tai katsella lempi ohjelmaa rauhassa. Nappikuulokkeet ja vielä BlueTooth-toiminnolla, niin ei pitkät johdot käy hermoon alkuunkaan. Ehdottoman hyvät ja varmasti myös varsin toimivat!

Junassa matkustaessasi tahdot rauhassa keskittyä luentoon, etkä halua myöskään häiritä muita kanssamatkaajia, ei vaadita muuta kuin napit korville ja luento älyköstä pyörimään. Tai vaihtoehtoisesti kun tahdot ehdottoman rauhan oman musiikkisi kanssa lentokentällä koneen vaihtoa odotellessa, tunget vain napit korviin ja volat lähes kaakkoon. Letkeä asento kruunaa kaiken.

Selfietikku

Äärimmäisen tärkeä lisälaite. Mieti tilannetta, kun kymmenen hengen kööri pitää saada samaan kuvaan eikö paikalla ole ketään ottamassa kuvaa puolestanne. Selfietikku on tässä ihan ehdoton! Ja hei, voiko parempaa vekotinta olla, kun lomareissulla tahdot ikuistaa itsesi ja matkatoverin tunnettujen nähtävyyksien edessä? Ei todellakaan voi olla parempaa vaihtoehtoa ikuistamiseen, kuin selfietikku! Ne, jotka eivät moista kapistusta vielä omista, niin kipin kapin ostoksille, tämän tarvitsee jokainen!