Opiskeluun hyödylliset mobiilisovellukset

Näitä mobiilisovelluksia voit käyttää opiskeluun

Opiskelijoiden oppitunteja on alettu enemmän ja enemmän kääntää etäopiskeluksi, ja siksi on olemassa yhä enemmän erilaisia sovelluksia jotka mahdollistavat mutkittoman ja yksinkertaisen opiskelun erilaisten sovellusten kautta. Lisäksi puhelimien käyttö on nykypäivänä niin runsasta, että näitä sovelluksia on myös erilaisille mobiililaitteille kuten puhelimille sekä tableteille. Mobiilisovellusten käyttöä on alettu kokeilemaan esimerkiksi Helsingissä, ja niiden käyttö opetuksessa on koettu todella hyödylliseksi sekä innostavaksi. Mobiililaitteiden käyttäminen opiskeluun on jo maailmalla hyvässä vauhdissa ja erilaiset ”open source learning management system”-pohjaiset ratkaisut (avoimeen lähdekoodiin perustuva oppimisen hallinta) ovat tällä hetkellä erittäin kovassa huudossa.

Perinteinen opiskelu
Perinteiset opiskelumuodot ovat jäämässä nykytekniikan varjoon

Äidinkieli

Äidinkielen opiskeluun on kehitetty muutamia erilaisia sovelluksia joita pystyy käyttämään käytännöllisesti puhelimella tai tabletilla. Yksi niistä on PicSay, jonka avulla opiskelija pystyy lisäämään kuvaan tekstiä esimerkiksi puhekuplina tai ajatuskuplina. Toinen hyödyllinen mobiilisovellus on PhotoShake, jonka avulla pystyy myös muokkaamaan kuvia ja lisäilemään tekstejä, tekemään sarjakuvia tai vaikkapa laittamaan kuville kehyksiä. Äidinkielen opiskelussa voi puhelimia sekä tabletteja hyödyntää muutenkin, kuten esimerkiksi haastattelut voidaan kuvata videolle sekä opiskelija saa käsiinsä miellekartta työkaluja.

Matematiikka

SmartMeasure on matematiikan opiskeluun hyödynnettävä hauska sovellus, jota pystyy käyttämään esimerkiksi puun korkeuden mittaamiseen. Tätä sovellusta voi siis soveltaa myös itse opiskelija eri koulutehtävissään sekä opiskelussaan. Dragonbox on myös hyvä sekä hauska sovellus joka on eräänlainen peli, joka ohjaa opiskelijan algebran pariin jopa huomaamatta. Geogebra on myös sovellus mobiililaitteille joka taas auttaa opiskelijaa geometrian opiskelussa. Lisäksi mobiililaitteille on saatavilla erilaisia laskureita joiden kattavuus on parempi, kuin käsimallisissa laskureissa.

Ääni ja musiikki

Audio opiskelijoille sekä muille vastaaville kuten musiikinsoiton sekä musiikinteon opiskelijoille on olemassa erilaisia hyödyllisiä sovelluksia äänittää, leikata sekä muokata ääntä sekä äänitteitä. Audio Evolution Mobile on kehitetty moniraitaäänitykseen, ja siksi se sopii hyvin esimerkiksi musiikin tekemiseen sekä äänittämiseen. Muista sovelluksia jotka on tarkoitettu musiikin tekemiseen ja sävellykseen ovat esimerkiksi PreludeComposer, Solo Lite sekä PocketBand.

Kielet

Kielten opiskelusta ei voi välttyä kukaan opiskelija, siksi kielten opiskeluun on kehitetty peli joka auttaa helpon kautta opiskelemaan kieliä. Duolingo on hauska ja sitä kautta myös hyvin opettavainen peli, ja opiskelija oppii pelaamalla lähes huomaamattaan kieltä, mitä opiskelee. Erilaisia mobiilisovelluksia kielten opiskelulle on myös erilaiset kääntäjät, joita on helppo käyttää mobiililaitteen kautta.

Aikataulutus ja muistiot

Opiskelijalle on tärkeää pysyä aikataulussaan jatkuvasti, ja tietenkin opiskelijan on muistettava suurin piirtein tuhat eri asiaa samaan aikaan. Tällaisiin tilanteisiin on suunniteltu erilaisia kalentereita sekä muistioita, jotka auttavat opiskelijaa saamaan päivänsä järjestykseen, vaikka pelkän puhelimensa avulla. MyHomework Student Planner on yksi hyvä esimerkki tällaisesta sovelluksesta. Tämä sovellus ei ainoastaan tarjoa kalenteria sekä muistiota, vaan sen avulla opiskelija pystyy aikatauluttamaan erilaiset projektit sekä koulutyöt. Lisäksi sovellus muistuttelee opiskelijaa deadlinen lähestymisestä, sekä myöhästyneistä tehtävistä jatkuvasti. Näin muistamattomat opiskelijatkin pysyvät aikataulunsa perässä.

Muistioista paras on Evernote, jonka avulla opiskelija pystyy tekemään muistiinpanoja, ja lisäämään niihin vaikkapa kuvia tai muuta vastaavia ja tärkeitä elementtejä. Evernotella on myös mahdollista ottaa äänitteitä, vaikkapa luennosta ja sitten se on mahdollista liittää muistioon.