Näin varmistat, etteivät varkaat vie lomamatkalla elektronisia laitteita

Allekirjoittanut on oikea ekspertti tässä asiassa. Itse kun olen kerran jos toisenkin tullut ryöstetyksi ulkomailla. Tästä siis todelliset kokemusperäsiet tipsit siitä, miten kannattaa toimia ja miten ei todellakaan kannata toimia..

Puhelin

Lähtiessäsi yökerhoon suuressa tai pienessä kaupungissa, jossa edes vähän näytät paikallisesta väestöstä poikkeavalta, älä ainakaan missään nimessä laita luuriasi paikkaan josta sen voi kuka tahansa napata. Tai ehkä jopa itse sen pudotaa. Niin, laita luuri siis mahdollisimman varmaan paikkaan. Käsilaukkusi sisätaskuun, jotta se ei ole ensimmäisenä saatavilla, kun joku haluaa laukustasi jotain napata. Kokemuksen syvä rintaääni tässä vaan huutelee. On oma luuri ollut onneksi joka kerta laukun sisätaskussa, kun laukulla on käyty urkkimassa ihan huomaamatta.Taskuvaras

Joku saattaa tässä vaiheessa ajatella, että kannattaako koko omaisuutta säilyttää käsilaukussa, jos koko käsilaukku viedään. Oikea vastaus on: ei. Mutta kysymys kuuluukin, että mihin ajattelit tunkea koko omaisuuden, jos et käsilaukkuun? Taskuihin, joita kesämekossasi todennäköisesti ei ole tai joihin roistot pääsevät vielä helpommin käsiksi? Kenties rintaliiveihin, ja ajattelit koko illan ja yön viettää puhelin tissiin ilkeästi painaen? Hyvä idea, jos sen kestää. Jos taas ei kestä, tunge omaisuutesi laukkuun, pidä huolta laukustasi ja taistele sen vuoksi viimeiseen saakka. Ei, älä sentään henkesi kaupalla. Henkesi on vielä toistaiseksi kalliimpi, kuin yksikään mukana kulkeva älykkö!

Kuten miespuoliset yleensä eivät käsilaukkua mukanaan kanna, kannattanee tunkea puhelin syvälle taskuun. Ei, älä laita sitä takataskuun tai reisitaskuun tai mihinkään muuallekaan paikkaan, josta rosvoilijat sen heti havaitsevat ja pääsevät siihen käsiksi helpommin kuin ikinä.

Läppäri

Ollessasi lomamatkalla, tuskin läppäriä tarvitsee mukaan. Eli varmin tapa säästää läppäri roistoilta, on jättää se kotiin. Jos läppäri on ehdottoman pakko raahata mukaan matkalle, niin säilytä sitä paikassa joka ei ensimmäisenä ole rosvojen saatavilla. Jos hotellihuoneessa on suuri tallelokero, laita läppäri sinne. Tai vie se hotellin respaan, kun itse poistut huoneesta. Huomio tässä vaiheessa vakuutuksiin. Vakuutushan ei yleensä korvaa hotellihuoneesta kadonnutta omaisuutta, jos se ei ole tallelokerossa säilytetty.

Jos taas asut majatalossa, jossa varsinaista respaa ei ole eikä myöskään mahdollisuutta tallelokeroon, laita läppärisi piiloon. Piilota läppäri siis johonkin sellaiseen paikkaan, jossa se ei ole heti huoneeseen astuttaessa silmien alla. Kyllä, patjan välissä vanhaan tapaan on oikein hyvä säilyttää kaikkea mahdollista arvotavaraa! Tuskin edes rosvot ajattelevat kenenkään olevan niin tomppeli, että tunkee läppärin tai muuta arvokasta patjan väliin, klassiseen piilopaikkaan. Toki tallelokeron puuttuessa voi omaisuutta säilöä myös lukitussa matkalaukussa. Vaarana toki on se, että koko matkalaukku lähtee roistojen mukaan, jos moiset roistot ovat tietoisia siitä että kapsäkki sisältää läppärin..

Tabletti

Sama pätee tablettiin, kuin pariin edelliseenkin tapaukseen. Onko se pakko raahata mukaan lomamatkalle? Jos on, niin pidä siitä huoli.

Pidä myös huoli siitä, ettei jengi näe kuinka monen älylaitteen kanssa oikein hipailet pitkin katuja ja hotellialuetta. Pidä siis matalaa profiilia laitteistosi kanssa, jottei roistoja ala omaisuutesi kiinnostamaan. Älä siis kävele kaduilla kuvaamassa videota tabletilla tai nappaa jatkuvasti selfieitä uudella älypuhelimellasi. Puhumattakaan siitä, että uuden MacBookisi kanssa istahdat kadunvarteen tekemään töitä. Nou nou. Pysy omassa kopissasi älylaitteiden kanssa ja kuljeta mukanasi vain luuria, jos on pakko.

Älä siis raahaa mukaasi turhaa elektroniikkaa äläkä ainakaan ihan jokaiselle kerro mitä taskuissasi ja repussasi mukana kulkee. Jos lomamatkalla on pakko raahata mukana älykköjä, olet ihan itse ottanut riskin jättää älyluurisi rannalle laukkuun siksi aikaa kun pulahdat mereessä viilentymässä.

Jos muutat ulkomaille

Todella moni suomalainen tuntuu muuttavan tänä päivänä ulkomaille. Varsinkin myytävät asunnot Espanjassa tuntuvat menevän kuin kuumille kiville, jonka takia ulkomailla sijaitsevat suomalaisyhteisöt, kuten Fuengirola, ovat syntyneet. Kotimaassa ei luonnollisesti kenenkään tarvitse pelätä..vai tarvitseeko sittenkin? Taskuvarkaat iskevät aivan yhtälailla vaikka olisit paikallinen asukas, aistit siis hereille, jos muutat ulkomaille!